Vânzare numai comercianţilor

A început în 1963.

Theo Förch înfiinţează o firmă de comercializat şuruburi.

FÖRCH Elice

Theo Förch, ca inginer la legendarul producător de motoare  NSU deţinea o funcţie bine remunerată, cu o perspectivă promiţătoare. Dar o idee nu-i dădea pace fiului de fermier din Kochertürn: Cu cât se vor construi mai multe autovehicule, cu atât atelierele auto vor avea mai mult de lucru. Necesarul de şuruburi şi alte piese mici va creşte drastic. Theo Förch sesizează această oportunitate. Şi este destul de ambiţios pentru a profita de ea. La data de 01.01.1963 pune bazele propriei firme de comercializat şuruburi: Theo Förch OHG.

Primul sediu al firmei: un şopron pe proprietatea părintească din Kochertürn. Spaţiu de depozitare şi birou în acelaşi timp. Şi, din păcate, fără încălzire. Vremuri grele pentru Theo Förch şi colegii săi. Fiecare marcă era bine chibzuită, iar ambalajul era colectat şi refolosit. Parcul auto de la sediul companiei consta în principal dintr-un tractor al fratelui. Ancorarea în tradiţie constituie un avantaj. Dar afacerea începe să meargă. Şuruburile îşi găsesc primii cumpărători. Şi profitul începe să se întrevadă. Încă de la început.

Nu departe de şopronul în care a început totul, astăzi se află sediul unui concern internaţional de succes. 3.250 de angajaţi, din care 2.000 în serviciul de vânzări, 23 societăţi, aproximativ 440 milioane euro cifră de afaceri - iată jaloanele unei poveşti excelente de succes.

În anul 2007, Theo Förch a fost distins cu medialia pentru economie a landului Baden-Württemberg, acordată în semn de recunoaştere a serviciilor exemplare aduse economiei landului.